3-1 (78) Johan Brorsson (ass Martin Hedvåg)
Hannes Törnqvist, Martin Hedvåg, Oliver Fredriksson
Johan Brorsson, Linus Strömgren
Avb: Johannes Eliasson, Billy Svenske, Herman Schmidt, Hjalmar Carlsson, Sam Dada

Förlust i seriefinalen.
I en riktigt bra match fick vi åter vända hem med noll poäng i bagaget. Vi har tappat flytet från i våras och denna kväll var det mycket som gick emot oss. Matchen spelades i uruselt väder med regn och kraftig blåst. Trots det bjöd båda lagen på fint passningsspel i högt tempo.
Torpa inledde starkt och var spelförande första kvarten. Johan Brorsson hade ett tungt skott i 3:e minuten som mv räddade. TIF trummade på och en ledning låg i luften. I matchens bästa anfall hade Linus ett fint inspel som Oliver skarvade i ribban i 16:e minuten. Minuten senare blev det en snabb omställning och från strafflinjen kom ett hårt markskott från en hemmaspelare som smet in precis innanför stolpen. Efter målet blev Rydaholm allt bättre och vi blev stundtals tillbaka tryckta. Vi blev sårade på kanterna och hemmalaget utnyttjade luckorna i vår trebackslinje. Nu var vi ändå inte ofarliga och Martin var nära i 31:e minuten när han tog en fin djupledslöpning men mv kom ut och parerade skottet. Dock var Rydaholm vassare när man fick chansen men 2-0 i 35:e minuten var turlig. En frispark nära sidlinjen seglade över alla och med vindens hjälp damp bollen ner i bortre krysset. Och det skulle bliv värre… Efter en hörna i 38:e föll Sedin till marken och det var färdigspelat, Johannes ersatte. Som det inte var nog kom även 3-0 i 41:a minuten. Rydaholm hade flyt med ett motlägg och plötsligt gick bollen till en fri spelare i straffområdet och skottet satt hårt i bortre gaveln. Martin var nära att reducera någon minut senare men på mållinjen fick mv tag på bollen. En tung halvlek där vi inledde bra men tappade efter hand målen föll. Rydaholm fick fin utdelning medan vi borde gjort ett eller två mål.
Nu är årets Torpa inte det gäng som ger upp utan man gick direkt på offensiven från start i andra. Vi hade ett rejält spelövertag i medvinden men hemmalaget spelade på resultatet och parkerade bussen framför straffområdet. Chanserna blev få och oftast tog våra anfall slut innan vi kom innan i sista 1/3 delen. Tiden rann i väg och trots bra spel på mitten kom vi inte igenom. Det dröjde faktiskt till 78:e minuten innan reduceringen föll. Fin djupledsboll från Martin, Johan Brorsson kom loss och rullade in bollen förbi en utrusande målvakt. Någon minut senare hade Johan Palm en fin nick efter en högerhörna men mv gjorde matchens räddning och fick undan bollen. Mål där och vi kunde gått för oavgjort. Rydaholm vinner trots allt rättvist, man var helt enkelt effektivare än oss. Vi gör spelmässigt en bra match och är klart bättre än senast mot Västra Torsås. Nu är Rydaholm seriens formstarkaste lag och man har allt i egna händer för att spela hem det hela. Vi har tappat flytet och får kriga för varje mål medan vi släpper in för enkla och för många mål. Laget krigar bra och är för kvällen jämt men extra plus får Johan Palm, Martin och Linus för stor löpvilja. Trots allt är det tre matcher kvar och mycket kan hända. Vi måste titta framåt och det är inte svårt att ladda om till lördagens derby mot Guddarp.